More

  Plan upisa u prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja u školskoj 2023/2024 godini

  Na temelju članka 41. stavak 2. i 3. Zakona o osnovnom školstvu («Narodne novine Hercegbosanske županije», broj 12/04 i 12/08), članka 2. Pravilnika o upisu djece u osnovnu školu («Narodne novine Hercegbosanske županije», broj 5/05)   i Odluke Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ („Narodne novine Hercegbosanske županije“, broj 4/11).godine, Služba za društvene djelatnosti i opću upravu, d o n o s i

   

   

  PLAN UPISA

  u prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog

  obrazovanja u školskoj 2023/2024 godini

   

  I

         U prvi razred devetogodišnjeg programa osnovnog obrazovanja, u osnovne škole na području Općine Tomislavgrad, u školskoj 2023/2024 upisuju se djeca koja u tekućoj godini imaju navršenih šest godina života kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

  II

              Djeci koja iz objektivnih razloga ne budu upisana u prvom upisnom roku omogućit će se naknadni upis u  terminu koji će naknadno biti određen.

  III

              Sukladno članku 41. stavak 2. i 3. Zakona o osnovnom školstvu psihofizičko stanje djece utvrđivati će  Povjerenstvo imenovano ispred Službe opće uprave i društvenih djelatnosti općine Tomislavgrad.  Liječnički pregled obavit će se u Domu zdravlja Tomislavgrad  u vremenu od 08.svibnja 2023. godine do 19. svibnja 2023. godine. Svako dijete će dobiti pismeni poziv sa  naznačenim nadnevkom pregleda djeteta.

              Upis djece u prvi razred provodit će se u osnovnim školama općine Tomislavgrad po sljedećem rasporedu:

  Ponedjeljak 22.svibnja 2023. godine

   Od 8  i 30 do 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića  u Kongori, za mjesta Srđani, Rašćani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani i Omolje.

   Od 11 i 30 do 15 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Eminovo Selo, Mokronoge, Lug, Kuk, Sarajlije, Letka, Vedašić i Oplećani.

   

  Utorak 23 svibnja 2023.godine

  Od  8 i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta Blažuj, Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu čije   prezime  počinje od  slova A-K

   

  Srijeda  24.svibnja 2023. godine

  Od  8  i 30 do 15 sati u OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu za mjesta  Blažuj,Kolo,Bobara, Ćavarov Stan i Tomislavgrad za djecu čije prezime počinje od slova L-Ž

   

   

  Četvrtak 25. svibnja  2023. godine

  Od 8 i 30  – 10 i 30 sati u OŠ Ivana Mažuranića u  Šujici za Šujicu i okolna mjesta.

  Od 11  do 12 i 30 sati u OŠ Stjepana Radića u Stipanićima za naseljena mjesta  Podgaj, Jošanica i Stipanići.

  Od 13  do 15 i 30 satiOŠ Stjepana Radića u Prisoju za sva naseljena mjesta oko Buškog jezera

   

   Petak 26 svibnja   2023. godine

  Od  8 i 30  do 11 i 30 sati u OŠ fra Mije Čuića u Brišniku za mjesta Tubolja, Kovači, Omerovići, Cebara, Brišnik i Mrkodol.

  Od 12 do 15 sati u OŠ fra Mije Čuića u Bukovici   za mjesta Bukovica, Roško Polje, Vojkovići, Mesihovina, Crvenice i Seonica.

          Pregledu  obvezno treba nazočiti roditelj ili staratelj djeteta koje sa sobom treba donijeti Izvod iz matične knjige rođenih i liječničko uvjerenje o pregledu iz Doma zdravlja.

                                                                            IV

              Popis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole urađen je prema službenim evidencijama. S obzirom na ranija iskustva moguće je da se neka djeca nisu našla na popisu za upis u prvi razred. Stoga molimo roditelje, odnosno staratelje da srede prijave prebivališta i dijete, koje nije na popisu, a doraslo je za upis u školu, prijave  Službi za opću upravu i društvene djelatnosti općine  Tomislavgrad soba  broj 11 ili telefon broj  034 356-421.

   

  POMOĆNIK NAČELNIKA

  za opću upravu i društvene djelatnosti

  Bože Kovačević