More

  U Tomislavgradu obilna kiša ugrozila nekoliko pomoćnih objekata, stambeni objekti nisu ugroženi

  Obilna kiša, koja na području općine Tomislavgrad pada već tjedan dana bez prestanka, ugrozila je nekoliko objekata i prometnica uglavnom u naseljima ispod Ljubuše i Vrlokuka.

  Mještani spomenutih naselja naveli su kako su poplavljeni podrumski i pomoćni objekt.

  Uslijed neprekidnih padalina došlo je i do porasta rječice Ričine, koja je dostigla svoju rastuću nivo u naseljima Omolje, Seonica i Crvenice te se približila pojedinim obiteljskim imanjima.

  Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita rječice Ričine, njihovi objekti trenutno nisu ugroženi, ali prate situaciju s velikim oprezom.

  Rijeka Šujica se izlila iz svog korita i poplavila dobar dio Duvanjskog polja dok je voda na mostovima dostigla najveću razinu.

  Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe u Tomislavgradu, Mate Jurčević kazao je kako nisu imali dojava o ugroženosti stambenih prostora.

  Smatra kako su vlasnici objekata, koji imaju svake godine probleme s plavljenjem objekata u vrijeme otapanja snijega ili u proljetne odnosno jake jesenske kiše, nabavili opremu  odnosno pumpe za ispumpavanje vode.

  Uslijed uglavnom nepogodnih vremenskih prilika i obilnih kiša  na prometnicama općine Tomislavgrad proteklih nekoliko dana dogodila sa 6 prometnih nezgoda.

   

  FENA/ Večernji list