More

  Jutro sunčano, u drugoj polovici dana pljuskovi i grmljavina

  Danas u Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, uglavnom u drugoj polovini dana. Lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

  PROGNOZA VREMENA ZA 2.06.2023 (Petak)., U Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

  PROGNOZA VREMENA ZA 3.06.2023 (Subota)., U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

  PROGNOZA VREMENA ZA 4.06.2023 (Nedjelja)., U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stupnjeva.

  Federalni hidrometeorološki zavod