More

  Tematska predavanja Higijensko-epidemiološke službe održana u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Tomislavgradu

  Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Tomislavgrad svjesna je značaja zdravstvenog prosvjećivanja u lokalnoj zajednici. U svrhu poboljšanja kvalitete i sigurnosti svojih usluga, služba namjerava u 2023.godini kontinuirano provoditi edukaciju različitih populacijskih grupa na području općine Tomislavgrad. Glavni cilj ovog Plana i programa tematskih predavanja jeste suradnja s organizacijama u zajednici i pružanje ključnih informacija o promociji zdravlja, prevenciji bolesti kako bi se podigla razina zdravstvene pismenosti stanovnika općine Tomislavgrad.

  Dana 7. lipnja 2023. godine održana su tematska predavanja u Osnovnoj školi u Tomislavgradu. Predavanje je održano na temu „Higijena i pravilno pranje ruku“.

  Nazočni su bili učenici 2.B razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Učenici su kroz interaktivnu predavanje upoznati s pojmovima: higijena, grane higijene, zdravlje, bolest, pravilno pranje ruku.

  Diskusija na teme:

  • Narodne poslovice „Čistoća je pola zdravlja“
  • Što je zdravlje?
  • Što je bolest?
  • Što je higijena?
  • Kako i kada pravilno prati ruke?

  Nakon predavanja učenici su imali za zadatak ispuniti kviz koji je sadržavao pitanja vezana za obrađene teme, navode na web stranici Doma zdravlja Tomislavgrad.