More

    Vlada Hercegbosanske županije potpisala ugovor o koncesiji s tvrtkom “Concordia” d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju vjetroparka Orlokuk

    Nakon usvajanja prijedloga Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparka „Orlokuk“ na prostoru općine Tomislavgrad, danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i tvrtke “Concordia” d.o.o. Tomislavgrad kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisala ministrica gospodarstva Hercegbosanske županije, Dijana Puzigaća, a ispred tvrtke „ Concordia „ d.o.o. Tomislavgrad direktor društva, Zoran Klišanin.

    Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka “Orlokuk”, smještenog na području općine Tomislavgrad, ukupne instalirane snage 90 MW, u svrhu korištenja vjetra za proizvodnju električne energije, odnosno isključivo i jedino u svrhu obavljanja elektroprivredne gospodarske djelatnosti proizvodnje, prijenosa, distribucije i trgovine električne energije za elektroenergetski objekt – vjetroelektrana. Ugovor je sklopljen na razdoblje trideset godina te je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 42.800,00 KM, a godišnja koncesijska naknada obračunavati će se u iznosu od 1,75% od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

     

    Vlada HBŽ