More

  Potpisani ugovori za projekte: „Rehabilitacija lokalne ceste Tomislavgrad-Letka i „Obnova fasade u klaustru Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu”

  U Livnu su 28. lipnja načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić i gvardijan Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu fra Bože Milić potpisali ugovore s Željkom Nedićem, ministrom Federalnog ministarstva prostornoga uređenja za projekte: „Rehabilitacija lokalne ceste Tomislavgrad-Letka, L=980+490 M, Š=5, 3 M“ i „Obnova fasade u klaustru Franjevačkoga samostana u Tomislavgradu“.  Naime, Općina Tomislavgrad i Franjevački samostan sv. Ćirila i Metodija u Tomislavgradu uspješno su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva prostornoga uređenja i time osigurali sredstva u ukupnom iznosu od 150. 000, 00 KM koja će se izdvojiti iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine.

  Za rehabilitaciju ceste Tomislavgrad-Letka osigurana su sredstva u iznosu od 90.000, 00 KM, a za obnovu fasade u klaustru Franjevačkoga samostana sredstva u iznosu od 60. 000, 00 KM.

  Osim s Općinom Tomislavgrad, Franjevačkim samostanom u Tomislavgradu i Gradom Livnom ugovori su potpisani i s Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Općinom Kupres, Franjevačkim samostanom sv. Petra i Pavla Gorica i Medžlisom islamske zajednice. Time su za realizaciju 9 projekata na području Hercegbosanske županije predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 680. 000, 00 KM.

   

  Općina Tomislavgrad