More

  Varaždinska županija potpisala sporazum s Hercegbosanskom županijom

  Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, održanoj u srijedu prije ljetne stanke i svečane sjednice u rujnu, vijećnici su prihvatili sklapanje sporazuma o suradnji s Hercegbosanskom županijom iz Federacije Bosne i Hercegovine.

  Sporazumom su postavljeni temelji za konkretnu suradnju u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture i sporta.

  Varaždinska županija je do sada sklopila 11 takvih sporazuma, a župan Anđelko Stričak kaže da su sporazumi o suradnji s regijama koje su bliže Varaždinu dobrodošli jer postoji mogućnost češće razmjene iskustva i znanja.

  Ujedno Varaždinsku i Hercegbosansku županiju povezuju određene osobe, kao što su varaždinski biskup Bože Radoš i izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a veliki trag u Hercegbosanskoj županiji ostavili su varaždinski branitelji, pripadnici Sedme gardijske brigade „Pume“, prenosi Hina.

  Smatram da je imamo puno dodirnih točaka pa bi suradnja mogla biti na visokoj razini, kazao je Stričak i najavio potpisivanje sporazuma u prigodi Dana županije u rujnu.

   

  FENA