More

  Danas ćemo doznati koja će se djevojka okititi titulom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

  Na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu večeras s početkom u 20 sati održat će se 10. Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

  „Nema ljepšega od djevojke koja ponosno nosi hrvatsku nošnju“ stoji u poruci Udruge “Stećak” i Hrvatske matice, organizatora ovoga događaja.

  Program je započeo u ponedjeljak 10. srpnja, a djevojke su u proteklih nekoliko dana imale reviju u Biogradu, fotografiranje na Vranskom jezeru te Klisu i bile gošće i Splitsko – dalmatinske županije, a sve s ciljem povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva tradicijske kulture kao i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

  Na ovogodišnjoj reviji sudjeluje i predstavit će se dvadeset i jedna Hrvatica i djevojka hrvatskih korijena.

  U večerašnjem programu s djevojkama će nastupiti i Napretkov glazbeni trio Senso, a ulozi voditelja bit će poznati hrvatski voditelj Franjo Ridjan.

  Program se održava pod pokroviteljstvom dr. sc. Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad te Grada Biograda na Moru.

   

  večernji.ba/rtgportal.info