More

  Jesen u Europi: Zrinjski blizu plasmana u grupnu fazu

  Zrinjski je u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige pregazio islandski Breidablik sa 6:2 i tako praktično osigurao prolaz u play-off tog natjecanja.

  Time je prvak BiH praktično osigurao i plasman u skupinu Konferencijske lige, što znači da će prvi put u povijesti jedan bh. klub igrati na jesen u Europi.

  Plemići bi time bili sigurni za Konferencijsku ligu, a sada će imati priliku izboriti i Europsku ligu. Podsjetimo, u play-offu će Zrinjski igrati protiv austrijskog LASK-a.

  To će sve biti ako Zrinjski obrani prednost iz prve utakmice, a treba se čudo desiti na Islandu idućeg četvrtka da Plemići prospu ovih 6:2. Bila je to jedna od najboljih europskih utakmica u povijesti mostarskog kluba. Momčad Krunoslava Rendulića razbila je Breidablik s 5:0 u prvom dijelu. Kiš i Malekinušić zabili su po dva gola, a Bilbija jedan.

  Krunoslav Rendulić nije nakon utakmice s Breidablikom (6:2) izgledao kao trener momčadi koja je razbila protivnika s četiri gola razlike. Ta dva gola koji su Islanđani zabili u trenutcima kada su bili na podu mu je pomutilo zadovoljstvo.

  “Da nam je netko rekao da ćemo pobijediti s četiri gola razlike sigurno bi prihvatili, međutim kako su se stvari odvijale moglo je biti uvjerljivije. Moramo biti zadovoljni pobjedom, ali drugi dio poziva na oprez. Ozbiljna ekipa ne može si dozvoliti da primi dva gola s igračem više. Idemo s lijepom prednosti, ali da je gotovo, nije”, dodao je.

   

  bljesak.info