More

  Luka Katić predstavlja novi singl i videospot “Za tebe”

  Nakon lepršave i poletne debitanstske kompozicije “Žena”, Luka Katić predstavlja svoj novi singl i videospot “Za tebe”. Singl je snimljen u studiju Tvornica zvuka, glazbenu produkciju, miks, mastering i aranžman potpisuju Luka Senčić i Karlo Lukačević, a autor glazbe i teksta je Luka Katić, koji kaže:

  “Riječ je o ljubavnoj pop rock pjesmi u kojoj sam se pokušao ogoliti do kostiju, ali i podrediti ženi kojoj pjevam. U isto sam vrijeme želio postići to da zadržim “muškost” i ne prijeđem onu opasnu liniju patetike, poslije koje nema povratka ni popravka. Ovo je moja druga pjesma od deset koliko će ih biti na albumu. Nemam nešto puno pisati ili pričati o ovoj pjesmi, pošto je sve više manje jasno kroz samu pjesmu! Nadao sam se prenijeti energiju čovjeka koji se daje za nešto bezuvjetno, nadam se da sam uspio.”.

  Videospot je snimljen u Gradskoj knjižnici i čiataonici u Vinkovcima, režiju, kameru i montiražu potpisuje Darko Bušnja, a u spotu su, uz Luku Katića sudjelovali Krunoslav Štrk na bubnjevima, Stjepan Schweizer na ritam gitari, Matej Radoš na solo gitari te Luka Senčić na bas gitari.

  “Što se tiče samog spota, bilo je više idejnih verzija. Ipak, za ovu što smo se odlučili Darko (producent spota) i ja, tražili smo prostor koji bi mogao prikazati sviračko bendovski spot, a da nije riječ o nekakvoj hali ili napuštenoj zgradi. Bila je potrebna okolina koja je netipična za bendovsku svirku, a koja opet ambijentom u kombinaciji s energijom pjesme čini smislenu cjelinu. Kako u početku nismo uspjeli naći nešto takvo, jednostavno smo šetali po Vinkovcima i gledali gdje bi se mogli skrasiti za ovu priču. Točno u tom periodu u Vinkovcima se trebala otvoriti nova gradska knjižnica. Zamolili smo upravu knjižnice da pogledamo taj prostor i oni su nam to dopustili, kao i to da par dana prije otvorenja knjižnice baš u tom prostoru snimimo spot. Ja sam upravi knjižnice, upravi odjela za kulturu i turizam i samom gradu Vinkovci na ovome beskrajno zahvalan! Naziv knjižnice je “Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci”, koja je sada na novoj lokaciji, u novom i  modernom ruhu, uz ogroman potencijal za budućnost. Sretan sam što sam imao čast snimati spot u tom novom prostoru, koji je žila kucavica za kulturu samog grada. Atmosfera prilikom snimanja spota je bila vojničko odlična jer nas je Darko postrojio i svatko je znao što mu je činiti. Vidio sam da nitko od momaka nije imao ništa protiv takvog načina rada, dapače. Bitno je imati nekoga tko zna što točno želi i što trebamo raditi da se do toga dođe. Momci su prije svega moji frendovi, a tek onda suborci u slavonskom glazbenom svijetu te dolaze iz Vinkovaca i Đakova.” – kaže Luka.

  Luka Katić singlovima i spotovima “Žena” te “Za tebe” najavljuje debitantski EP na kojem će svoje mjesto naći četiri autorske kompozicije, a čije se objavljivanje očekuje u listopadu tekuće godine. Nakon toga, tijekom iduće godine Luka će objaviti i svoj prvi studijski album s deset pjesama.

  Pjesmu poslušajte u nastavku.