More

  Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić boravio u službenoj posjeti Domu zdravlja Livno

  Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Momčilo Bajić bio je u službenoj posjeti Domu zdravlja Livno, u povoduobnavljanja i opremanja ove zdravstvene ustanove.

  Tom prigodom Ministar je obišao novouređene prostorije začiju adaptaciju i opremanje su osigurana sredstva izfederalnog proračuna za 2022. godinu u vrijednosti105.000,00 KM.

  Iz istog izvora financira se zamjenavanjske fasade glavnog objekta u vrijednosti 189.000,00 KM te nabava novog vozila hitne medicinske pomoći u vrijednosti 126.000,00KM.

  Zamjenom fasade, osim ugodne vizualne transformacijekoju je Dom zdravlja Livno desetljećima očekivao, osigurana je velika razina energetske učinkovitosti kojaće donijeti znatne uštede. Novim vozilom ojačat ćeslužba za hitnu medicinsku pomoć dok će unutarnjiradovi na novouređenim prostorijama omogućitiefikasnije poslovanje te veću kvalitetu pružanja usluga. Rezultati vodstva Doma zdravlja Livno u provedbidosadašnjih projekata su za svaku pohvalu“, kazao je ministar Bajić.


  Ministar je razgovarao i o dugovanjima navedeneustanove i planovima za financijsku konsolidaciju.