More

  Čuvarice objavile novi spot i pjesmu „Ruža za drugoga“

  Izašao je novi spot Etno skupine Čuvarice za pjesmu „Ruža za drugoga“ . Ovo je ujedno i najava njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“ koji također izlazi ovih dana .
  Autor stihova je Žarko Madžar, autor glazbe David Glibo, aranžman i produkciju potpisuje Josip Vukoja, a video produkciju MC production.

  Sve je snimljeno na lokaciji Seoske kuće Vidikovac u Rami kod obitelji Bešker.

  Glavni glumci u spotu su Valerija Bago novinarka iz Posušja koja vuče korijene iz Rame, a trenutno živi i radi u Mostaru. Već nekoliko godina bavi se glumom i amaterski se okušala u više uloga bila je članica dramskog studija mladih HNK Mostar.

  Luka Mamuza iz Livna, fotograf, snimatelj i glumac. Fotografiranje vjenčanja mu je primarni posao, gluma i druge vrste umjetnosti dolaze u slobodno vrijeme.

  Ivan Šagolj, radijski voditelj na radiju Mango također iz Livna, student glazbene pedagogije. U slobodno vrijeme bavi se glumom.
  Zdravko Grgić poznatiji kao Grga učitelj razredne nastave iz Livna. Osim glume u slobodno vrijeme je vatrogasac.

  Ovi dečki su inače na YouTube poznatiji kao Jure i Mate.

  Ostali glumci su članice i članovi etno skupine Čuvarice.

  Scenarij za spot napisala je Biljana Glibo.

  Dugogodišnji rad ove skupine urodio je plodom na sceni su već 12 godina a iza njih dva nosača zvuka, nekoliko spotova i bezbroj nastupa širom BiH, Hrvatske i Austrije. Skupinu čine mlade djevojke i žene iz Rame. Njeguju etno i duhovnu glazbu.

  Prvi nosač zvuka pod nazivom „Divojka“ izdale su 2018. Dok su neke pjesme objavljene i ranije u spotovima od 2015. Nekoliko njihovih pjesama je nagrađivano a zlatnu plaketu su dobile na Melodijama Mostara 2019. za pjesmu Divojka.

  Album „Tragom prošlosti“ je spreman i tiska se u Hrvatskoj diskografska kući Campus Records kod obitelji Škoro.

  Prvu promociju novog albuma Čuvarice će imati u svome kraju u Rami u sklopu VII. Ramskih dana kulture 29. listopada 2023.