More

  Lea Pućo je pobjednica ovogodišnjeg Popfesta Kupres

  Festival zabavne glazbe, Popfest – Kupres, 23. po redu, u organizaciji Hrvatskoga doma Kupres održan u subotu u velikoj dvorani doma.

  Već tradicionalno, festival u Kupresu okuplja i promovira mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i HR i kao takav spada u najznačajnije festivale ove vrste u Bosni i Hercegovini.

  Na festivalskoj sceni ove godine nastupilo je 15 mladih pjevačkih nada. U natjecateljskom dijelu nastupila su djeca iz Republike Hrvatske i BiH i to iz Kupresa, Novog Travnika, Nove Bile, Travnika, Busovače, Kaštela, Splita i Prozora-Rame.

  U revijalnom dijelu programa nastupio je Vinko Ćemeraš

  Vinko svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu. Svojim specifičnim glasom i rokerskim stilom, skromni mladić iz Čapljine Vinko Ćemeraš oduševio je i mentore i publiku u trećoj sezoni ‘The Voicea’. Nakon showa, ponesen pobjedom, počeo je ostvarivati svoje snove. Ubrzo je sa svojim timom te bendom Talvi Tuuli realizirao debitantski album ‘Na putu’. Iza njega je iznimno aktivna godina, nagrađena Porinom i Zlatnim studijem, a ispred njega je i snimanje novih pjesama.

  Nagradu publike osvojila je Petra Jelić iz Kupresa.
  Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Petra Baškarad iz Novog Travnika.
  Treća nagrada žirija pripala je Tonki Jadrić iz Splita.
  Druga nagrada žirija pripala je Šaki Bradarić Šluji iz Splita.
  Prva nagrada žirija pripala je Lei Pućo iz Kaštela.
  Nagrade i priznanja dobitnicima dodijelili su članovi žirija, ravnateljica Doma i općinski načelnik, g. Zdravko Mioč.
  Foto: Hrvatski dom Kupres