More

  UEFA žestoko kaznila NS BiH zbog navijačkih nereda u Lihtenštajnu i Zenici

  Nogometni savez Bosne i Hercegovine dobio je ogromnu novčanu kaznu zbog navijačkih nereda na utakmicama kvalifikacija za EURO 2024 u Lihtenštajnu i Zenici.

  Zbog navijačkih nereda tijekom utakmice Lihtenštajn – BiH u Vaduzu, kada su navijači Zmajeva dvaput prekidali utakmicu ubacivanjem baklji na terene te poruku “Savez napolje”, na adresu krovne kuće bh. nogometa stigla je kazna UEFA-e.

  Nogometni savez BiH mora platiti 20.000 eura kazne, ali bh. navijači neće moći nazočiti narednoj gostujućoj utakmici Bosne i Hercegovine, jer će biti onemogućena prodaja ulaznica gostima, prenosi N1.

  Još jednu kaznu NS BiH dobio je i zbog utakmice BiH – Portugal u Zenici.

  Savez BiH mora platiti kaznu i za tu utakmica 20.000 eura i kapacitet stadiona će biti djelomično zatvoren za narednu domaću utakmicu reprezentacije BiH.

  Izaslanstvo BiH mora dostaviti UEFA-i kojih 3.000 sjedećih mjesta i u kojem sektoru će biti zatvoreni u narednoj utakmici.

  No, to nije sve. NS BiH mora platiti još 12.000 eura zbog blokiranja javnih prolaza na stadionu Bilino Polje, ali i 10.000 eura zbog bacanja predmeta na teren i 4.000 zbog utrčavanja navijača na teren protiv Portugala.