More

  Dalić objavio popis za završnicu kvalifikacija za Euro

  Pjaca se u reprezentaiciju vraća nakon pet godina što nije nastupao za nacionalnu selekciju. U odnosu na posljednji popis, među vatrenima više nema Barišića, Vlašića, Brekala, Musu i Belju.

  Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2024. Nova imena među vatrenima su Ante Budimir, Marko Pjaca, Luka Sučić i Marin Pogračić.

  Pjaca se u reprezentaiciju vraća nakon pet godina što nije nastupao za nacionalnu selekciju. U odnosu na posljednji popis, među vatrenima više nema Barišića, Vlašića, Brekala, Musu i Belju. Hrvatska je tako ostala na jednom lijevom beku (Sosa) pa je moguće da će Joško Gvardiol igrati tu poziciju.

  Hrvatsku u završnici natjecanja u skupini D čekaju utakmice protiv Latvije u Rigi (18. studenoga) i Armenije u Zagrebu (21. studenoga), a za tu akciju izbornik Dalić pozvao je 23 igrača te uputio devet pretpoziva.

  Vatreni trenutno drže treće mjesto u skupini s 10 bodova, isto kao i drugoplasirani Wales, dok je prvoplasirana Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na Euru na koji će se plasirati i druga reprezentacija u skupini. U slučaju da ne uhvati drugo mjesto, hrvatska reprezentacija ima osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija.

  Vatreni će se okupiti 13. studenoga u Zagrebu gdje će trenirati do 17. studenoga i odlaska u Rigu, odakle se vraćaju odmah nakon utakmice protiv Latvije za zagrebački ogled s Armenijom.

  Popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije:

  Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

  Braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Main Pongračić

  Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

  Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

  Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski

  Večernji list