More

    U Austriji se srušio mali avion: Četiri putnika poginula

    Četvero ljudi poginulo je jučer kada se srušio laki avion u St. Andra u Lungau u Austriji. Avion je poletio iz Zagreba i prvobitno je trebao sletjeti u Salzburg, a uzrok pada još nije jasan, javlja Salzburg24. Nesreća se dogodila na Miterbergu u okrugu Lintsching, usred šume na strmom, neprohodnom terenu. Očevidac je čuo prasak i obavijestio hitnu pomoć.

    Mali avion Cirrus SR-20 poletio je iz Zagreba i pretpostavlja se da je nešto iza 15 sati naišao na za sada nerazjašnjene probleme koji su doveli do pada. Kao odredišni aerodrom najavljen je Salzburg, navodi policija. Još uvijek nije izvršena identifikacija tijela.

    Stalna kiša i strm teren otežavali su spašavanje koje je potrajalo do duboko u noć. U akciji su bili helikopter hitne pomoći, liječnik i tri spasilačka vozila Crvenog križa, vatrogasne postrojbe St. Andra, Tamsweg i Ramingstein, gorska služba spašavanja Tamsweg i policija.Državni ured kriminalističke policije Salzburga i avionski stručnjaci sada ispituju olupinu kako bi utvrdili uzrok nesreće.

    avaz.ba