More

  Sastanak ministra Kemala Hrnjića i općinskog načelnika Ivana Buntića u Tomislavgradu

  U radnom posjetu Općini Tomislavgrad danas je boravio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić koji se susreo s općinskim načelnikom Ivanom Buntićem.

  “Važno je spomenuti i kako je ovo prvi ministar koji je posjetio Općinu Tomislavgrad, a znamo da je Tomislavgrad po proizvodnji mlijeka uzgoju muznih grla te uzgoju karava tele jedna od prvih u federaciji. Jedna od tema bila je pročišćavanje otpadnih voda što je došlo do samog kraja. Vlada federacije je dobrim dijelom pomogla izgradnju pročistača tako da je ministarstvo imalo jako veliku ulogu. Druga tema bila je strategija poljoprivrede koja se priprema i da vidimo što to onda poljoprivrednim proizvođačima donosi jer imamo različite informacije s terena, a treća tema je samo stanje poljoprivrede u cijeloj HBŽ, osobito u Tomislavgradu.” – rekao je načelnik Buntić.

  Ministar Hrnjić je kao razloge svog posjeta naveo želju da posjeti postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu. “Želimo i dalje ulagati u takve projekte u FBiH. Sigurno će ići preko kreditne linije odnosno svjetske banke, ali će ministarstvo realizirati te projekte. Tako da želim vidjeti rezultate što je do sada urađeno i jesmo li negdje griješili i što možemo popraviti tako da i u drugim gradovima i općinama postignemo ovakve rezultate kao u Tomislavgradu.” – izjavio je ministar Hrnjić.

  Ministar ističe i kako je važno obilaziti teren i saslušati poljoprivrednike jer je puno riješivih problema koji se s njima mogu iskomunicirati. “Meni kao ministru je važno da se ne otuđimo od ljudi, ipak određujemo njihovu sudbinu, a ako nisam tu na terenu i ako ne vidim kako ti ljudi žive i rade onda mislim da neću moći ni dobro donositi odluke koje su njima u korist.”

  Dodajmo da su spomenutom sastanku nazočili i predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Ilija Papić te Petar Galić, za zastupnik u federalnome parlamentu.

  U sklopu posjeta ministar je posjetio pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, farmu muznih krava u Mrkodolu i farmu muznih koza „Studena“.