More

  Dr. Ivanka Živković na sastanku o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi

  U razdoblju od 4.12. do 5.12.2023. godine u Kongresnom centru Brdo (Brdo pri Kranju), Republika Slovenija, u suorganizaciji Ministarstva zdravstva Republike Slovenije  i  Zdravstvene mreže jugoistočne Europe (SEEHN-a ), a u suradnji sa s Nacionalnim institutom za javno zdravstvo i Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu održava se Sastanak na visokoj razini o jačanju zdravstvenog sustava u jugoistočnoj Europi.

  Teme sastanka su spremnost zdravstvenog sustava za moguće buduće krize, kako se uhvatiti u koštac s trajnim nedostatkom zdravstvene radne snage, kako uspostaviti ili ojačati povjerenje u sustavu zdravstvene skrbi, digitalizaciji u zdravstvu kao i pitanjima vezanim uz pristup lijekovima.

  Cilj događaja je okupiti visoke predstavnike vladinog sektora i  profesionalaca iz javnog zdravstva zemalja članica SEEHN-a, koji su kao ključni akteri uključeni na nacionalnoj razini u učinak zdravstvenog sustava. Također, događaj će okupiti liječnike, medicinske sestre, pacijente kao i predstavnike mladih kako bi iz različitih perspektiva pokazali međusobnu povezanost u zdravstvenom sustavu i radili na poboljšanju zdravstvene zaštite i skrbi.

  Na sastanku sudjeluje i v.d. ravnatelja Doma zdravlja Ivanka Živković, dr.med.

  UPRAVA DOMA ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD