More

  Za vikend snijeg i padaline u BiH

  Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. prosinca

  U petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru. Uz pad temperature zraka slabe padaline će na planinama biti u obliku snijega, a na sjeveru i u središnjim područjima Bosne u obliku kiše koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg.

  U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavat će pretežito sunčano. Puhat će umjeren vjetar sjevernog smjera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

  Minimalne temperature zraka bit će od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 4°C do 9°C. Najviše dnevne između 0°C i 5°C u Bosni, do 11°C na jugu zemlje, prenosi N1.

  Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedećeg tjedna (18.prosinca). U Bosni je moguća magla, posebno u kotlinama i duž riječnih tokova.

  Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekujemo nove padaline u našoj zemlji. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica.

  Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. prosinca do kraja prognoznog perioda.