More

  Općina Tomislavgrad: Održan sastanak na temu izgradnje Groblja mira na Bilima

  Danas je u uredu načelnika  održan sastanak predstavnika Općine Tomislavgrad i udruge Mir International iz Mostara koja vodi čitav projekt izgradnje memorijalnoga kompleksa Groblja mira na Bilima, koji podrazumijeva podizanje križeva za žrtve oba svjetska rata i Domovinskoga rata, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

  Budući da je broj stradalih iz Drugoga svjetskoga rata daleko najveći u tijeku je prikupljanje sredstava za podizanje križeva za sve hrvatske žrtve u BiH pa i za više od 2000 stradalih Duvnjaka u ovome ratu i poraću. U dugoročnom planu je podizanje križeva i za stradale i u Prvom svjetskom i Domovinskom ratu.

  Od studenog do danas na namjenski račun uplaćena su sredstva za 225 duvanjskih žrtava, a križevi, s pločicama koja sadržavaju ime i prezime žrtve, ime oca, godinu rođenja i stradanja, bit će podignute u ovoj godini.

  Popis žrtava, uplate i sve ostale važne informacije o ovome projektu mogu se pogledati na web stranici Općine Tomislavgrad.

  Naglasimo kako se lokacija Groblja mira nalazi na platou Bile, ispod planine Čabulje, na granici Širokog Brijega i Mostara.