More

  Korisnici brze pošte na meti su nove prijevare u BiH

  Nova prijevara pojavila se u Bosni i Hercegovini, a ovoga puta na meti su korisnici usluga brze pošte.

  Kako je na Facebooku objavila kurirska tvrtka EuroExpress, sa sjedištem u Banjoj Luci, u proteklih nekoliko dana evidentirano je više lažnih predstavljanja u ime ove kompanije i prikupljanja osobnih kao i podataka bankovnih kartica putem digitalnih kanala za komunikaciju, a s ciljem pribavljanja neophodnih podataka za internet kupovinu, čime je korisnicima načinjena materijalna šteta.

  Ova prijevara u kojoj se zloupotrebljava naziv naše kompanije se širi lažnim porukama te može sadržavati link koji izgledom i sadržajem dovodi u zabludu da će korisnik, ako klikne na spomenuti link tražene podatke ostaviti našoj kompaniji, što je neistina jer EuroExpress brza pošta ne prikuplja takve podatke, navode iz EuroExpressa.

  Napominju svim korisnicima da vode računa o zaštiti osobnih podataka kako bi se zaštitili od zloupotrebe, te da sve sumnjive poruke ignoriraju, odmah izbrišu, ili izvrše provjeru pozivom na njihov info broj 1331.

  EuroExpress brza pošta koristi isključivo svoje službene profile te vas molimo da nas obavijestite o svakom pokušaju prijevare, zaključuju iz kurirske tvrtke dodajući da su ovaj slučaj prijavili nadležnim tijelima.

  Sličnas prevarantska poruka o dospijeću pošiljke kružila je u prvoj polovici prosinca 2023. godine, a tada su na meti bili korisnici BH pošte koji su izgubili i po nekoliko tisuća maraka.

  Opreza nikad dosta.

  Jabuka.tv