More

  Zima se naglo vraća, evo kada se očekuje snijeg

  U petak i subotu stiže jača promjena vremena nad veći dio naše regije donoseći sa sobom nove oborine i osjetno zahlađenje.

  Upozorava se da bi od polovine petka do u nedjelju ujutro nad većim dijelom Jadrana, u Hercegovini, obalnom i srednjem dijelu Crne Gore mogla zapuhati jaka i olujna, povremeno orkanska bura.

  U većem dijelu kopnene Hrvatske, zatim u Bosni, sjeveru Hercegovine, južnom, zapadnom, centralnom i dijelu jugoistočne Srbije i sjeveru Crne Gore od sredine petka do subote uvečer treba očekivati snježne oborine uz formiranje snježnog pokrivača od 4cm do čak 30 cm.

  Također će ponajprije tokom subote biti snijega i u većem dijelu Makedonije, gdje može pasti također od 5cm do 20cm, lokalno preko 30 cm snijega, pogotovo na zapadu, sjeverozapadu i jugozapadu zemlje.

  Svakako treba napomenuti da bi snježnih oborina nošenih burom moglo biti u zaleđu srednje i južne Dalmacije, srednjem dijelu Crne Gore i u većem dijelu nizinske Hercegovine, gdje se ponajprije u noći na subotu i subotu rano ujutro lokalno može formirati tanji snježni pokrivač od 1cm do 5cm.

  U gorskim dijelovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije lokalno može biti obilnijih snježnih oborina, a jak vjetar ponegdje može stvarati snježne smetove.