More

  Svečano otvoren Odjel za fizikalnu terapiju u Staračkom domu Tomislavgrad

  Danas je u Staračkom domu Tomislavgrad svečano otvoren Odjel fizikalne terapije koji je realiziran u suradnji s EUFOR-om – turskom vojnom misijom u BIH.

  Projekt je vrijedan nešto više od 30 000 KM.

  Ceremoniju je svojim uvodnim govorom i predstavljanjem projekta otvorio ravnatelj Staračkog doma Ante Sladoja koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s EUFOR-om i zahvalnost na ovoj velikodušnoj donaciji. Istaknuo je i kako je ovaj projekt najvažniji za same štićenike, ali će uvelike olakšati rad i djelatnicima ove ustanove.

  Na svečanosti su uz ravnatelja, djelatnike i korisnike ustanove, sudjelovali i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić, predsjednik OV Tomislavgrad Ilija Papić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić, pripadnici EUFOR-a i liječnici Doma zdravlja Tomislavgrad.

  Načelnik Buntić je u svome obraćanju naglasio važnost postojanja ovakve ustanove u Tomislavgradu te izrazio podršku i zadovoljstvo projektom koji će unaprijediti kvalitetu usluga korisnika, istima pružiti još bolju i prikladniju zdravstvenu skrb i zaštitu, a ujedno i olakšati rad djelatnicima i upravi JU Starački dom Tomislavgrad.

  Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić u svom je govoru izrazio spremnost ministarstva za pomoć i suradnju ovoj kao i svim drugim ustanovama.

  Šef turske vojne misije Oshan Pelivan je nakon kratkog obraćanja razmijenio plakete i zahvalnice s ravnateljem Doma Sladojom i predstavnicima općine Tomislavgrad, a nisu izostali ni pokloni za štićenike.

  Nakon uvodnog programa i primopredaje plaketa i zahvalnica, presijecanjem vrpce i službeno je otvoren Odjel fizikalne terapije.