More

  Posegana predstavlja videospot za pjesmu “Svoj na svome”

  Poznati požeški sastav Posegana, inače prepoznatljiv po pop-tamburaškom stilu, nije se u potpunosti odvojio od zvuka čiste tambure.

  Tako su na prošlogodišnjem festivalu “Šokačke pisme” u Županji izveli pjesmu “Svoj na svome”, koja će svojom domoljubnom tematikom doprijeti do srca mnogih obitelji čiji su članovi otišli iz Hrvatske.

  Pjesma je nastala kao rezultat suradnje s dugogodišnjim prijateljem sastava, Nikolom Kristićem, koji, uz Barbaru Tanasković, potpisuje tekst pjesme. Za glazbu se pobrinuo Bruno Krajcar, a aranžman su napravili članovi Posegane.

  Glazbeni producent pjesme je Damjan Pirović, a ton je snimljen u D&B studiju. Mastering je odradio Ante Akrap. Redatelj i snimatelj emotivnog spota snimljenog u Županji je Matej Čehovski (Studio 55), a dva glumca koja su utjelovila oca i sina su Zdravko Šinjori i Mislav Pritaković.

  Videospot je prepun kadrova slavonske ravnice, starih običaja, salaša, tambura, kruha i pogača. Iako pjesma govori o odlasku mladih ljudi u dijasporu, “Svoj na svome” ipak ima sretan završetak koji daje nadu mladim ljudima koji ostaju u rodnoj Slavoniji:

  “Raduje me ovdje novi dan, ma meni je baš sve o taman
  Što da idem i tražim bolje, kada ovdje ja sam svoj na svome
  Pa vam zavjet sad pred svima dajem, da do kraja ja ovdje ostajem.”