More

  Nova ministrica zdravstva posjetila Dom zdravlja Drvar

  U četvrtak, 22.2.2024. godine, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković – Pećanac boravila je u radnome posjetu Domu zdravlja u Drvaru, gdje se sastala s direktorom ove javne zdravstvene ustanove Slavkom Rogićem.

  Tijekom posjeta, ministrica i direktor razgovarali su o stanju i problemima s kojima se suočava Dom zdravlja u Drvaru, kao i o mogućnostima za poboljšanje kvaliteta pružanja primarne zdravstvene zaštite u Drvaru.

  Dom zdravlja u Drvaru, s ambulantom u Bosanskom Grahovu kao jedinicom u svom sastavu jedna je od najvažnijih javnih ustanova za stanovništvo ovih lokalnih zajednica, koje je uglavnom starije životne dobi i kojemu je pružanje primarne zdravstvene zaštite od vitalnog značaja.

  Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Vlada Hercegbosanske županije u proteklih nekoliko godina pružili su značajnu financijsku podršku Domu zdravlja u Drvaru, te time doprinijeli rješavanju gorućih problema i pozitivnom financijskom izvještaju ove javne zdravstvene ustanove za 2022. i 2023. godinu.

  Ministrica Novković – Pećanac najavila je da će Ministarstvo, kao i Vlada, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima nastaviti pružati podršku svim javnim zdravstvenim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji, te će u tom cilju obaviti radne posjete domovima zdravlja u svim općinama Hercegbosanske županije, kao i županijskoj bolnici.