More

    Pri kontroli vozila napadnuti i ozlijeđeni policajci

    Dana, 25. 2. 2024. godine oko 03,20 sati u Ulici župana Želimira u Livnu prilikom obavljanja službenih radnji od strane policijskih službenika PP Livno zaustavljeno je i kontrolirano motorno vozilo marke „Audi 8“ njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala osoba rođena 1997. godine, s prebivalištem u Kupresu, a kao putnici u vozilu nalazili su se D.M. (rođen 1999. godine u Trieru, Republika Njemačka) i D.M. (rođen 1984. godine u Kupresu nastanjen u Trieru, Republika Njemačka).

    Prilikom obavljanja službene radnje alkotestiranja vozača, gdje je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, nakon čega iz motornog vozila izlaze osobe D.M. (1999.) i D.M. (1984.) koje prvo verbalno vrijeđaju, omalovažavaju, upućuju prijetnje protiv života i tijela policijskim službenicima, da bi u jednom momentu i fizički napali policijske službenike na način da D.M. (1999.) udara jednog od policijskih službenika u predjelu glave, a D.M. (1984.) s obje ruke hvata za vrat drugog policijskog službenika, pri čemu su policijski službenici zadobili tjelesne ozljede koje su im konstatirane i sanirane u Domu zdravlja i Županijskoj bolnici u Livnu.

    Nakon što su policijski službenici uspjeli navedene osobe staviti pod kontrolu, isti su sprovedeni u PP Livno, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada, zbog postajanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ iz članka 359. st.2. KZ F BiH, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.