More

  U Tomislavgradu svečano otvorene prostorije HVIDRA-e

  Na današnji dan 1992. godine formirano je  Hrvatsko vijeće obrane kao vrhovno tijelo obrane hrvatskoga naroda i drugih naroda u BiH od bilo kojega agresora. HVO službena je oružana snaga Hrvatske Republike Herceg Bosne i glavna oružana snaga hrvatskoga naroda u BiH za vrijeme obrambenoga Domovinskog rata. Prvenstvena zadaća HVO-a bila je obraniti i očuvati slobodu i opstojnost hrvatskoga naroda, ali i sačuvati BiH kao domovinu Hrvata, koji su konstitutivan, jednakopravan i suveren narod u BiH.

  HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad danas je povodom obilježavanja  32. obljetnice HVO-a svečano otvorila prostorije udruge u Ulici Bana Jelačića u Tomislavgradu, a predsjednik HVIDR-e gospodin Stipe Braovac kaže kako su na to čekali 30 godina.

  Prostorije su na raspolaganju svim braniteljima i braniteljskim udrugama.

  Nakon molitve i blagoslova dodijeljene su i zahvalnice svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog projekta.

  Obilježavanje je započelo svetom misom u spomen bazilici , a zatim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, a sudjelovao je i hrvatski general Željko Glasnović.