More

  U BiH se i danas glasuje za Hrvatski sabor

  U Bosni i Hercegovini i danas se glasuje za parlamentarne izbore u Hrvatskoj i sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme u 7 sati, i izlaznost je za sada dobra potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

  – Izlaznost je za sada dobra, državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini koriste aktivno biračko pravo i odazvali su se na izbore – rekao je konzul, dodavši kako su birači prepoznali trud koji je Republika Hrvatska uložila kako bi svi mogli  doći i glasovati i iskoristiti svoje biračko pravo.

  Izborni proces u svim diplomatsko konzularnim predstavništvima RH u BiH protječe bez incidenata i u najboljem redu, kazao je Babić dodavši kako nema velikih gužvi na biralištima.

  Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

  Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

  U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

  Aktivno se nisu morali registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste.

  Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj otvorena su dva dana 16. i 17. travnja.

  Povodom parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj, organiziran je prijevoz iz Tomislavgrada do Livna.

  Kao i jučer, i danas će autobusi s kolodvora u Tomislavgradu kretati u 9:00, 11:00, 15:00 i 17:00 sati.