More

  KIC: Najava kazališne predstave “Tesla – prilagođavanje anđela”

  Kulturno – informativni centar Tomislavgrad za naše srednjoškolce donosi kazališnu predstavu ”TESLA – PRILAGOĐAVANJE ANĐELA” u ponedjeljak, 22. travnja 2024., u dva termina u 10:00, i u 12:00 sati u gradskoj kinodvorani.
  Cijena ulaznice: 5KM za đake i 10KM za odrasle.
  Dana, 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti ‘istina’. Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.
  Ovo je misteriozna priča zadnjeg sata života Nikole Tesle. Predstava je umjetnički doprinos razotkrivanju jednog genijalnog znanstvenika i mudrog duhovnog bića. Redatelj Vladimir Posavec Tušek radio je ovu intrigantnu i pomalo misterioznu priču kao psihološku dramu, odnosno triler, a preuzeo je i ulogu Nikole Tesle. Ovaj kazališni, televizijski i filmski glumac u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri dosada je ostvario preko 70 uloga, a široj publici poznat je po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno bijeli svijet, Drugo ime ljubavi.
  Misterioznog gospodina Smitha igra Momčilo Otašević, višestruko nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac. Hrvatska ga publika dobro poznaje kroz glavne uloge u mnogim serijama posljednjih deset godina. Momčilo Otašević smatra se jednim od najboljih mladih glumaca s vjernom publikom diljem regije.
  Vidimo se!
  KIC Tomislavgrad