More

  Dani Kristina – zvijezda showa The Voice predstavlja spot za pjesmu “Sama”!

  Dani Kristina – zvijezda ovogodišnjeg showa The Voice u kojem se natjecala u timu Damira Urbana nedavno je objavila svoj prvi singl “Sama” .

  Snimali smo spot na prekrasnoj lokaciji, dok smo se među snimkama morali dobro zamotati u jakne zbog ledenog vremena. Iako je bilo užasno hladno, imali smo mladi i mali tim koji je bio pun energije, pa smo neprestano izbacivali nove ideje i eksperimentirali tijekom snimanja.

  U toj zaboravljenoj zgradi s prekrasnom arhitekturom, osjećali smo se kao da smo u potpunosti izrazili svoju kreativnost. Naš cilj je bio uhvatiti atmosferu jednostavnosti i poruke pjesme, a stvarno smo se i zabavili i bilo je nezaboravno iskustvo.”, o iskustvu sa snimanja ispričala je Dani.

  Dani Kristina koja je iz tjedna u tjedan oduševljavala gledatelje popularnog showa The Voice ima želju na domaću glazbenu scenu unijeti jednu drugačiju perspektivu: “Mene je oblikovala hrvatska glazba dok sam odrastala u Kanadi. Zvukovi hrvatskog folklora i klasične hrvatske glazbe su se u meni kombinirali s urbanim, raznolikim zvukovima Torontske i sjevernoameričke glazbene scene.  Nadam se da ću moći koristiti ovu kompleksnu pozadinu kako bi doprinijela sceni koja me oblikovala, i da ću moći eksperimentirati s različitim žanrovima i stilovima nudeći istovremeno jedinstvenu i sirovu demonstraciju glazbe kao izraza.“, ispričala je Dani Kristina.

  Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju raznih glazbenih utjecaja: “Osjećam da vučem puno inspiracije posebno iz sedamdesetih godina, uvijek sam se osjećala jako povezana tom razdoblju. Također mi se stvarno sviđaju tradicionalne narodne pjesme, jazz i country glazba koja, mislim, prilično dolazi do izražaja u mom glasu.

  Odrastala sam slušajući izvođače poput Magazina, Bijelog Dugmeta, Gibonnia, Dina Merlina, Lukya i Olivera Dragojevića s domaće scene, i izvođače poput Taylor Swift, Boston, Radiohead i Queen čije strukture pjesama i melodije zaista oblikuju način na koji percipiram proces stvaranja glazbe. Iako mi se playlista uvijek mijenja, kada su u pitanju određeni izvođači, u posljednje vrijeme definitivno osjećam veliku inspiraciju od mog bivšeg mentora na Voiceu, Damira Urbana, a također me zaista inspiriraju noviji hrvatski izvođači poput z++ i Gršeta.

  Dani Kristina je na Zagrebački festival stigla s pjesmom “Sama” :

  ” ‘Sama’ je nastala kada sam primila poruku od mog sadašnjeg prijatelja Marka Mihaljevića, koji je napisao i snimio ovu pjesmu za koju nije uspio pronaći pjevačicu. Imao je vrlo specifičnu viziju za pjesmu i mislio je da bih bila dobar izbor. Kada sam je čula, osjećala sam se tako počašćeno jer sam osjećala jake emocije u harmonijskoj strukturi pjesme, a i tekst me zaista dotakao.”