More

  Veliki nagradni fond treće cestovne utrke „Jedna župa – tri crkve“

  Zavičajna udruga Podbila organizira cestovnu utrku  pod naslovom „Jedna župa – tri crkve“.
  Utrka će se održati u subotu 22. lipnja. Utrka je u dužini od 10 kilometara i trčat će se cestom od Vinjana, kroz Vir sve do Podbile.  Start utrke je u Vinjanima u 9.30 sati.

  Ono što je karakteristično za ovu utrku koja se održava treću godinu za redom su bogate
  nagrade predviđene za pobjednike. Tako je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji nagrada za
  prvo mjesto čak 1000 KM, za drugo mjesto nagrada je 500 KM. Nagrađeni će biti i trkači koji stignu treći, četvrti i peti. Oni će biti nagrađeni s nagradama od 300 KM za treće, 200 KM za četvrto i 100 KM za peto mjesto. Za sve sudionike utrke na predviđenim mjestima bit će osigurano osvježenje, a na cilju po završetku utrke je zajednički domjenak.

  Najbolji na ovoj utrci već dvije godine je Ivan Dračar, najbolji hrvatski trkač u cestovnim
  dugopružnim utrkama. Upravo je on krajem svibnja ove godine postao prvak Hrvatske u
  planinskom trčanju istrčavši stazu od 12 kilometara za 55 minuta i 37 sekundi. Zanimljivo je da je na istom prvenstvu prvakinja Hrvatske postala i Matea Koštro Parlov istrčavši istu stazu za 1 sat, 1 minutu i 9 sekundi. Matea je porijeklom iz Ričica pored Podbile, a zanimljivo udana u Vir, također mjesta pored Podbile. Ivan Dračar prema najavama organizatora i ove godine dolazi na utrku u Podbilu. Pored njega, na utrku dolaze i drugi najbolji trkači iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

  Prijave na ovogodišnju utrku su na broju telefona  00385 21 854 102 i na broju mobitela 063 246 222.

  Inače, utrku je podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kroz projekt naziva „Spone kulturne i sportske baštine“. Nositelj projekta je Udruga Kolajna ljubavi iz Imotskog, a partner Zavičajna uduga Podbila.

  Drugo poluvrijeme ove utrke je veliko zajedničko druženje koje se održi u Podbiloj, a koje
  već treću godinu za redom okuplja mnoga imena iz kulturnog, političkog i društvenog života s obje strane granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prilika je to za upoznavanja s ciljem povezivanja prostora s jedne i druge strane granice i u tom smislu rad na zajedničkim projektima prekogranične suradnje.